Pogaduchy

Czy trzeba coś więcej pisać?

Moderatorzy: Rogue Leader, ayrede

Re: Pogaduchy

Postprzez Małgorzata w 11.05.2008 23:32

Nie martw się, za to tam krawiectwo jest tanie. Mam kolege, mówi, że uszycie koszuli to cena około 20 złotych. Na ale fakt, MAŁEJ koszuli :-)
Awatar użytkownika
Małgorzata

Dołączenie: 27.09.2007 19:28
Miejscowość: Warszawa

Postprzez ayrede w 11.05.2008 23:35

Takie tanie? Korea nie jest wybitnie tania, coś mi się nie chce wierzyć... ;)
A oni nie są tacy mali znowu, ja tam mam nadzieję sobie męża znaleźć :P
przede wszystkim muzyki

克拉科夫烤鸭 !

감춰왔던 그대 마음을 이젠 볼 수 있게 해줘요
Awatar użytkownika
ayrede
Moderator

Dołączenie: 11.10.2005 15:57
Miejscowość: Daegu :) !!

Postprzez Małgorzata w 12.05.2008 00:10

Męża? Tam? Przy Twoim wzroście? Chyba jakiegoś mutanta?
Awatar użytkownika
Małgorzata

Postprzez ayrede w 12.05.2008 00:12

Gosia nie dobijaj mnie ;)
Są wysocy są, jest ich nawet całkiem sporo, w Japonii czy w Korei nie jest trudno znaleźć wysokiego chłopaka, w Chinach również - na tyle ludzi, musi się znaleźć paru..
a najwyższy człowiek świata to własnie chińczyk ;]
przede wszystkim muzyki

克拉科夫烤鸭 !

Awatar użytkownika
ayrede
Moderator

Postprzez Małgorzata w 12.05.2008 00:42

Wiesz, ja tez jestem wysoka - 175. I też mam buty 41. Jak dotąd Cię rozumiem. Tyle, że mało wiem o Azjatach - z wyjątkiem jednego, mniej więcej o 30 cm niższego ode mnie, z którym się przyjaźniłam. Wspaniały facet. Aczkolwiek nie wyobrażam sobie bycia z facetem, którego potrafię unieść. Może w przyszłości, równiez dzięki Tobie :-) , wysokich Azjatów będzie jeszcze więcej niż obecnie. Czego sobie i Tobie życzę. :-)
Awatar użytkownika
Małgorzata

Postprzez ayrede w 12.05.2008 10:34

Małgorzata napisał(a):Wspaniały facet.

No i o to mi właśnie chodzi :)
Może w przyszłości, równiez dzięki Tobie , wysokich Azjatów będzie jeszcze więcej niż obecnie.

Już ja sie o to postaram ;)
Aczkolwiek nie wyobrażam sobie bycia z facetem

Absolutnie nie, ale może na diecie koreańskiej jakoś zmaleję, albo przynajmniej schudnę..
przede wszystkim muzyki

克拉科夫烤鸭 !

Awatar użytkownika
ayrede
Moderator

Postprzez Małgorzata w 12.05.2008 22:24

Ayr, wracając do tematu internetu, chciałam Cię jeszcze zapytać o to, jaka jest obecnie postawa młodzieży do ściągania muzyki. Dlaczego pytam? Na jednej z konferencji dotyczącej internetu mówiło się, że to młodzi ludzie wyznaczają trendy, i "przyglądajmy się, co robią młodzi, bo za chwilę będzie to trendem w całym internecie". I dodawano, że obecnie młodzieży nie chce się szukać, skąd by tu można ściągnąc darmową muzykę, wolą wybrać witryny, na których można zapłacić, i tą muzykę w prostszy sposób dostać. No i właśnie chcę się dowiedzieć, czy rzeczywiście obecnie bardziej modne i popularne jest "kupowanie muzyki" czy jeszcze ciągle jej ściąganie. Czy na last.fm jest tak, że płacisz jakieś grosze, i możesz swój ulubiony kawałek odsłuchiwać?
Awatar użytkownika
Małgorzata

Postprzez ayrede w 12.05.2008 22:56

Powiem Ci, że nie wiem.
Bo z jednej strony faktycznie te Itunes sa coraz bardziej popularne, ale chyba bardziej na zachodzie.
Myślę, że u nas ciągle ściagamy za free - a jesli już kupujemy to całkowity oryginał. Chyba mamy wyrobiony już ten zmysł kanciarza..
Np w Ameryce np - chyba kupowanie muzyki jest całkiem modne, w wersji elektronicznej - kwestia tego, że bardzo 'tanio' i tego, że są mniej inteligentni, żeby poszukać bokiem ;) żartuję oczywiście, nie wiem z czego to wynika. NIe wiem też czy na last.fm za kawałki się płaci. Ja używam tylko po to, żeby sobie zrobić swoją muzyczną historię, nie dodaję znajomych, nie należę do grup, nie używam shoutboxa..
A czy tak trudno znaleźc swoją ulubioną płytę? dla mnie to moment ;) mimo, że często słucham muzyki, która nie jest dostępna wybitnie nawet w internecie..

"przyglądajmy się, co robią młodzi, bo za chwilę będzie to trendem w całym internecie"

Fakt. Kwestia przepływu informacji. Np ktoś wyszpera coś na youtubie, zobaczy na jakiejś stronie. Wrzuci na Joemonstera, na JM wchodzi codziennie kilakdziesiąt tysięcy ludzi, oni to zobaczą, spodoba im się - roześlą. NIe ma lepszej reklamy. Dlaczego sławny się stał "lubelski full?', dlaczego sławny się stał 'leave britney alone'? to wszystko zostało pokazane na jakimś portalu, gdzie wchodza młodzi ludzie.
Poza tym - młodzi ludzie są uzależnieni od internetu, siedzą i gapią się tępo w strony, np w youtuba. W końcu coś zwróci ich uwagę... Bądźmy szczerzy - to właśnie my nakręcamy internet, to właśnie dzięki nam gwiazdą może się stać każdy oszołom..
przede wszystkim muzyki

克拉科夫烤鸭 !

Awatar użytkownika
ayrede
Moderator

Postprzez Małgorzata w 12.05.2008 23:09

Aha, dzięki!
Awatar użytkownika
Małgorzata

Postprzez Małgorzata w 19.05.2008 03:06

Hej, za dwa dni jadę nad morze. A Wy jak planujecie drugi długi weekend?
Awatar użytkownika
Małgorzata

Postprzez ayrede w 19.05.2008 05:31

Oooo szczęściara...
Ja nie mam długiego weekendu, mam zajęcia w piątek - zadnych dziekańskich, rektorskich .. ;(
ale ide na koncert, więc może nie będzie tak źle.. ;) Ale trzeba się będzie powolutku zacząć uczyć, żeby zdac wszystko za pierwszym razem, a minimum 8 egzaminów w tym 4 z języka..
Co do tych samurajów jeszcze - te postacie z linków, to nie zwykli samurajowie, tylko przywódcy klanów ;] (klan Uesugi, Takeda itd.). Oni na pewno w takich kapeluszach nie śmigali - ale tak jak myślałam, nawet jesli w tych czasach były używane takie kapelusze w Japonii, to przez wieśniaków..
przede wszystkim muzyki

克拉科夫烤鸭 !

Awatar użytkownika
ayrede
Moderator

Postprzez ayrede w 10.08.2008 15:03

O ja cie! Ayr, skad się wzięłas? Gdzie jesteś? Jak Ci tam?

aktualnie jestem na przedmiesciach Daegu w korei poludniowej ale staram sie przemieszczac tu i tam - albo do swiatyn albo do centrum gdzie sa puby ;]
a jak jest?
przepieknie - dokladnie o tym snilam i tak sobie to wyobrazalam
dokladnie nie wiem co chcesz wiedzieć ^^
przede wszystkim muzyki

克拉科夫烤鸭 !

Awatar użytkownika
ayrede
Moderator

Walentynki

Postprzez Małgorzata w 13.02.2009 19:32

Znalazłam świetny serwis, pozwalający utworzyć kartke dźwiekową, także po polsku:
http://www.acapela.tv
jestem zachwycona tym syntetyzatorem mowy!
Ostatnio edytowany przez Małgorzata, 18.02.2009 13:05, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Małgorzata

Re: Walentynki

Postprzez Jaros w 14.02.2009 14:41

Małgorzata napisał(a):Przygotowałam kartkę dla GH i JJ:

Dziękujemy bardzo. :)

Pozdrawiam
Jarosław Jaros
Image
Awatar użytkownika
Jaros
Administrator

Dołączenie: 28.08.2004 21:57
Miejscowość: Zielona Góra

Postprzez ayrede w 01.04.2009 08:43

Ja się w ogóle chciałam przywitać po jakimś czasie, i przepraszam, że się nie odzywałam...
W ogóle: co tam? co słychać? Jak Wam się żyje wszystkim? ;)
przede wszystkim muzyki

克拉科夫烤鸭 !

Awatar użytkownika
ayrede
Moderator

Postprzez Rogue Leader w 03.05.2009 13:09

jakoś się ciągnie ten wózeczek. zmieniłem się dość ostro, jak patrzę na swoje posty sprzed lat to mam taki polew że hej. ;>

za niektóre wypowiedzi wstyd totalny teraz, ale cóż, za parę lat może za dziwne i śmieszne uznam to co piszę właśnie teraz.
Image
Rogue Leader
Moderator

Dołączenie: 30.01.2006 22:02

Poprzednia

Powróć do Off-Topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość